Odith Engelen

Namasté prachtige jij,

Misschien helemaal niet zo interessant wat ik gedaan heb, nog leuker laten we elkaar ontmoeten! Het licht in mij groet het licht in jou. Maar toch om mijzelf even aan je voor te stellen.

Mijn leven heeft altijd in het teken gestaan van persoonlijke ontwikkeling en het dieper willen weten van het leven spiritueel en emotioneel. Al van jongs af aan voelde ik wat andere mensen voelden en leek ik anders te zijn met hoe ik de wereld beleefde. Geen makkelijke jeugd heb ik gehad en al op jonge leeftijd ontstond door een crisis de behoefte om dieper te gaan en kennis en inzicht op te doen over mezelf en alles wat ik er vaarde wat niet zichtbaar was.

Mijn zelfinzicht begon ongeveer 10 jaar geleden met mindfulness. Mijn hoofd werd rustiger en de verbinding met mijn hart en innerlijke stem begon te groeien. Al snel kwam yoga op mijn pad. Bewustzijn van mijn lichaam, geest en ziel begon ook langzaam te groeien. Yoga hielp mij om te gaan aarden in mijzelf. Voor het eerst voelde ik dat ik “echt” thuis kwam in mijzelf. De keus om me te verdiepen in yoga ontstond en ik volgde verschillende yoga opleidingen. Verdieping in kracht met power yoga- en zachtheid met de yin yoga teacher training. Hierna ontstond de behoefte om mezelf even helemaal terug te trekken en volgde ik een meditatie Vipassana retraite van 100 hr. Ik had de smaak te pakken en maakte een reis alleen naar India om een cursus te volgen in traditionele yoga en meditatie.

De intense reis die ik maakte op het yoga pad maakte dat mijn lichaam nog gevoeliger werd. De ontdekking dat het gevoel van “anders” zijn te maken had met mijn hoog sensitiviteit gaf een opluchting en herkenning. Door dit inzicht begon ik nog dieper naar mezelf te luisteren. Wat past bij mij met mijn sensitieve lichaam als geschenk? Na vallen en opstaan deed ik mijn eigen ervaringen op. Het verlangen ontstond om te leren werken met mijn intuïtie en energie. Ik kon ook niet anders omdat alles open begon te staan. Verder op het pad van yoga naar energetisch werk en healing. Verschillende opleidingen en cursussen ben ik gaan volgen voor spiritueel energetisch therapeut/healer, hsp yoga trainer,  intuïtieve ontwikkeling/reading, klankschaal healing en verdieping met cursussen in vrouwelijke energie.

De lessen en meditaties die ik geef ontstaan vanuit liefde en enthousiasme voor zelfrealisatie en spirituele groei naar de essentie van de bron. Intuïtief afstemmen met een groep of in een 1 op 1 sessie voelt voor mij als thuis komen. Een samenspel van eigen doorleefde ervaring en opgedane kennis van diverse yoga opleidingen, energetische/healing opleidingen/workshops en cursussen. Creatieve lessen en workshops op het gebied van chakra’s en spiritualiteit. Graag neem ik je mee op reis naar binnen, dat je meer en meer thuis komt bij jezelf en jouw innerlijke stem mag gaan volgen!

Met liefs, Odith Engelen

Eigenaresse en yoga docente