klankschalen - helmond

KLANKSCHALEN

WAT ZIJN KLANKSCHALEN?

Klankschalen zijn metalen kommetjes die zijn vervaardigd uit een legering van zeven metalen. Elk van de gebruikte metalen symboliseert een van de van oudsher bekende hemellichamen. Deze metalen samen zorgen voor de unieke basisklank en boventonen van de klankschaal.

De geschiedenis van de klankschalen gaat ver terug naar de vijfde eeuw voor Christus naar China. Er zijn ook al metalen kommetjes gevonden van 1100 voor Christus. De schalen kunnen uit Tibet, India, Nepal en Japan komen.

WERKING

De trilling van een klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel door het lichaam. Ons lichaam bestaat voor 80 procent uit water. Het gevolg is een innerlijke massage. Een gezond lichaam heeft een eigen trilling en beweging. Het is goed afgestemd en trilt zuiver in een eigen frequentie. Bij een ziek orgaan of een blokkade is deze frequentie gestoord. Je voelt je niet lekker in je vel zitten, je bent gestrest en krijgt lichamelijke klachten. Door de trilling van de klankschaal zal het lichaam eerst mee trillen met de klankschaal en zo in de cadans van de klankschaal komen. Het duurt soms wel 24 tot 48 uur voordat de trilling is uitgewerkt, en dus het lichaam de lichaamseigen trillingsfrequentie weer heeft aangenomen. Zo werkt de klankschaal ook in op de spierlagen in ons lichaam. Met andere woorden: de stress in ons lichaam. Door de trilling, door de vibraties komt de blokkade vrij, de spanning in de spier zal verminderen.

Een klankschaal meditatie werkt in op alle niveau’s:
• Lichamelijk
• Emotioneel
• Mentaal
• Spiritueel

Wil je deze bijzondere schalen ervaren dan kan je dat voelen en horen bij een soundhealing. Voor meer informatie over de soundhealing lees hier.